Galuste cu gem de prune_Lumia

de ralu_ca in Prajituri, 23 Ian 2013 | 9393 vizualizari

 

Sora mea este mentorul meu...de la ea am invatat sa le prepar si sunt foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi potriviti
  • 6 linguri gris
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri zahar pudra
  • putina sare
  • esenta rom, portocala
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • pesmet
  • scortisoara
  • ulei
  • gem de prune
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu gem de prune_Lumia:

Pentru inceput se curata cartofii, dupa care se pun la fiert intr-o oala. Cand sunt fierti, se scurge apa, apoi se paseaza ca pentru piure. Se lasa sa se raceasca.

Cartofii pasati se amesteca cu zaharul, esentele, vanilia, coaja de lamaie, un praf sare, gris si la final adaugam faina. Daca se lipeste foarte tare, mai adaugati putina faina. Dupa ce s-a obtinut compozitia, se face cate un cocolos, il presam si in interior punem cate o lingurita de gem ( ca in fotografiile atasate ).

Intr-o alta cratita punem apa sa fiarba in clocot si adaugam "mingiutele" formate. Le lasam sa fiarba pana cand acestea se ridica la suprafata ( cateva minute ). Le scoatem si le lasam sa se racoreasca.

Dupa aceea, intr-o tigaie la foc amestecam ulei, pesmet si scortisoara pana devine omogen si incepem sa rostogolim fiecare galusca in compozitie.

Se aseaza pe platou, si sunt foarte gustoase pentru a fi servite!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu gem de prune_Lumia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de ciocolata si frisca