Galuste cu prune

de izulika in Dulciuri, 22 Aug 2010 | 7172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi de marime medie
  • 1/2 kg prune
  • 1 pahar (250ml) faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 8-9 linguri pesmet
  • 30 g unt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet de zahar cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofi se spala, si se pun la fiert in coaja.Dupa ce au fiert se lasa putin la racit si se curata de coaja apoi se zdrobesc ca pentru piure.Se adauga oul si faina si se amesteca bine.Prunele se spala si li se scoate samburele, apoi se presara in interior cu zahar vanilat.

Cu mana umezita cu apa, se ia cate putin aluat se intinde in palma, iar apoi se pune pruna in mijloc si se inveleste in aluat formand galusca.

Separat intr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de sare, cand apa a dat in clocot se adauga 5-6 galuste si se lasa sa fiarba.Sunt fierte cand ies la suprafata.

Cat timp fierb galustele pregatim pesmetul, intr-o tigaie punem cele 30 g de unt si lasam la topit cand untul este topit adaugam pesmetul si amestecam continuu pana capata o culoare aurie.Il dam de pe foc il lasam putin la racit apoi adaugam zaharul vanilat si cel cu scortisoara.Scoatem cate o galusca si o rostogolim prin pesmet, si repetam procedeul pana terminam toate galustele.

Daca nu sunt suficient de dulci puteti sa le pudrati cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]