Galuste de cartofi cu pesmet si pulpe de pui

de Crista_Luca in Mancaruri cu carne, 9 Oct 2010 | 6944 vizualizari

 

este o reteta by miha .... careia ii multumesc ...dar cu putine imbunatatiri :D

 

INGREDIENTE

Galustele:

  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 200 gr faina
  • sare si piper
  • o lingura amidon
  • o felie paine
  • pesmet

Pulpele :

  • 4 pulpe intregi
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei usturoi
  • delikat pt pui
  • boia dulce
  • 50 ml apa
  • 100 ml vin  alb demisec
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de cartofi cu pesmet si pulpe de pui:

Se prepara galustele : se pun cartofii cu coaja la fert in apa cu sare. Painea se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie de teflon in putin unt. Dupa ce cartofii au fiert se trec sub un jet de apa rece si se curata., se preseaza si se lasa la racit. Cand sunt reci, se adauga oul, sare si piper si untul moale., se amesteca bine, dupa care se adauga si faina cu amidonul,  si se obtine un aluat pufos si lipicios. Daca e prea moale se mai adauga faina.

Cu mana umeda se formeaza bilute din aluat si la mijloc se pune cate un cubulet de paine prajita. Se pun la fiert in apa cu sare , cam 10-15 min, pana se ridica la suprafata. Se scot din apa cu o paleta cu gauri.

Se pune putin unt intr-o tigaie de teflon si cand s-a topit se adauga pesmetul la prajit, se mesteca din cand in cand sa nu se arda. Cand capata o culoare maronie se adauga galustele si se amesteca usor sa nu se sfarme, si sa se prinda de ele pesmetul . Se pun pe o farfure pana la servire.

Pulpele: se spala bine, dupa care se condimenteaza cu delikat ,si  boia. Intre timp se tcurata cepele, se taie julien, usturoiul se curata si el si se taie cubulete mici si se adauga peste pulpe, si se amesteca bine.

Pulpele, cu toata compozitia lor se pun intr-o tava unsa cu unt, se adauga apa cu vinul si se pun la cuptor, pana se rumesc usor deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de cartofi cu pesmet si pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sare