Galustele perfecte

de Dulceatadetrandafiri in Supe, 28 Oct 2011 | 6871 vizualizari

 

Cu supa ne descurcam - unii o prefera "chioara", altii mai pun si-un morcovior - dar cu galustele, pare-mi-se, nu toata lumea se impaca la fel de bine.
Si problemele apar la partea tehnica, de asamblare a galustei. Pe multe forumuri am citit povesti despre galuste incapatanate, rautacioase, care se sparg sub ochii intristati ai gospodinei. Nu am incercat (si deci nici deziluzia galustelor ratate nu am trait-o) niciodata varianta clasica de galuste. Si asta pentru ca, inca de prima data cand m-am pus sa prepar o astfel de supa, am dat peste reteta lui Diamond de galuste...la cuptor! O reteta cu care nu poti da gres si din care vor rezulta o minunatie de galuste, pe care, datorita compozitiei, le poti taia in ce forme doresti, spre bucuria copiilor tai sau, de ce nu, a iubitului/iubitei (vezi galustele in forma de inima :) ) .

 

INGREDIENTE

  • Iti trebuie:
  • 100 gr faina
  • 100 gr unt moale
  • 100 gr gris
  • 100 gr cascaval ras (eu folosesc parmezan pentru o aroma specifica)
  • 6 oua
  • putina sare si piper
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galustele perfecte:

Preincalzesti cuptorul. Bati cascavalul ars cu ouale, adaugi si untul bine batut, apoi incorporezi cu grija faina si grisul, asezonezi dupa gust cu sare si piper.

Ungi o tava antiaderenta de 26 cm cu putin ulei si o bagi la cuptor, pe un rand ceva mai sus, 12-15 minute. Grasimea din unt va tinde sa iasa la suprafata, sub forma unor "basicute", astfel ca vei crede poate ca nu-i gata compozitia. Verifica totusi tava dupa ce s-au scurs cele 12-15 minute! Lasi cateva minute sa se odihneasca.

Tai in ce forme doresti si cufunzi galustele in supa pe care o prepari, cu 2-3 minute inainte de a o lua de pe foc. "Resturile" care raman dupa ce decupezi formele le rupi in cuburi si le poti servei pe post de crutoane. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galustele perfecte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]