Garnitura de cartofi frantuzesti

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2010 | 28357 vizualizari

 

Cred ca in fiecare zona acesti cartofi se fac altfel. Am sa va arat cum se fac pe la noi!

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • oua
  • smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi frantuzesti:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ouale se pun in apa rece. Cartofii se curata de coaja dupa ce s-au racit putin. Se curata de coaja si ouale.

Intr-un vas rezistent la caldura, uns cu unt, punem un strat de rondele de cartofi iar peste ei un strat de rondele de oua. Saram si piperam, apoi adaugam smantana, cam 3 linguri. Urmeaza alt strat de cartofi apoi oua, smantana si deasupra ramane stratul de cartofi pe care punem smantana.

Se dau cartofii la cuptorul dinainte incins, pana fac o crusta maronie deasupra. La servire se mai poate adauga o lingura de smantana sau de iaurt, deasupra.

TIPS-URI

1

Cantitatile pot fi cum doriti voi...cit de mult sau de putin doriti sa gatiti...

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]