Garnitura de cartofi frantuzesti

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2014 | 42562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 ml smantana
  • 6 oua
  • 150 g cascaval
  • sare si piper dupa gust
  • unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi frantuzesti:

Cartofii se pun la fiert in apa rece la care adaugam si o lingurita cu sare si se fierb in coaja. Ouale se pun si ele la fiert. Cand sunt fierti, cartofii se scurg de apa se curata si se lasa la racit. Ouale fierte se curata si se pun deoparte pana se racesc. Ungem din abundenta cu unt o tava si incepem sa aranjam straturile de cartofi si oua. Primul strat va fi de cartofi care se taie rondele, deasupra punem un rand de oua care si ele vor fi taiate felii rotunde, iar deasupra punem smantana. Presaram cu sare si piper si incepem un alt strat cu cartofi, oua, smantana. Se continua pana terminam ingredientele si ultimul strat sa fie unul de smantana peste care se presara cascavalul ras. Vasul cu cartofii frantuzesti se introduce la cuptor si ii lasam pana stratul de deasupra se rumeneste frumos.
Se scoate vasul din cuptor si se serveste fierbinte, cu smantana deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]