Gauffre cu mere in caramel

de Miha in Dulciuri, 10 Mar 2010 | 6629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gauffre:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g iaurt
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde, sa iasa un aluat putin mai gros decat cel de clatite
  • Pentru sosul caramel:
  • 1 mar mare
  • 50 g unt
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gauffre cu mere in caramel:

Gauffre:

Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Punem cate un polonic de aluat in aparatul special de vafe si coacem fiecare "foaie" in jur de 5 minute, pana se rumeneste.

Umplutura:

Marul se curata si se taie cubulete. Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se pun si merele cubulete, amestecand usor. Se mai fierbe putin, pana incepe sosul sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Merele caramel se repartizeaza intre foile de gauffre si se servesc imediat cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gauffre cu mere in caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

10.03.2010, 11:11

si eu una..

Bucataria_Portocalie 1

10.03.2010, 11:51

Miha, sosul caramel e o nebunie. L-am incercat si eu si-mi place mult.

ionela2682 1

10.03.2010, 15:52

eu nu am aparat de vafe ,dar am in schimb forma de aceea de fonta ! oare merge?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu crema de ciocolata