Gem de capsuni

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 19 Iul 2017 | 2669 vizualizari

 

Pentru acest gem, am avut un castron cu capsuni de tara, mititele, firave astfel incat s-au destramat la fiert, insa au fost foarte aromate.

 

INGREDIENTE

  • aprox 1100 g capsuni
  • 800 g zahar
  • 1 pahar cu apa (250 ml)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

 

Se spala capsunile, se curata coditele si se pun intr-un castron incapator. Se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.

 A doua zi, cand se pun la fiert, se adauga si apa si se fierb pe foc mic. Alegeti o cratita mare chiar daca aveti fructe putine, pentru ca lichidul sa scada mai repede si sa nu o fierbeti prea mult. Atunci cand folositi apa sau cantitati reduse de zahar, timpul de fierbere e mai mare, iar gemul va capata o nuanta mai inchisa.

 Se ia spuma la nevoie, se amesteca mereu, sa nu se lipeasca. Se fierbe pana se leaga siropul, la mine a durat cam 40 de minute. Cand este gata, se toarna fierbinte in borcanele pregatite inainte, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.

 Pentru ca nu folosesc conservanti, se pastreaza la loc racoros si se consuma repede. La mine, insa nu prea au timp sa se strice :p

 

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/gem-de-capsuni-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici