Gem de capsuni in vasul roman

de nadina73 in Dulceata / Gem, 3 Iun 2010 | 7791 vizualizari

 

by bunica ,atata gem si dulceata ce am vazut zilele acestea...si salivam in gol asa ca am pus in practica retate de la Bunica. Multumesc Bunica, este super buna

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • 3 lamai mari
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni in vasul roman:

Se curata capsunele de frunzulite se spala apoi le-am pus in vasul roman un rand de capsuni unul de zahar si tot asa pana sus.

Am pus vasul la cuptor si din cand in cand am mai amestecat in el,  cred ca l-am lasat vreo 3 ore in cuptor la foc potrivit

La final am pus sucul de la 3 lamai foarte mari si a iesit un gem fantastic de bun.

Am pregatit borcanele de 400 si am pus gemul,mie mi-au iesit 10 borcanele din aceste cantitati

Borcanele se splala bine apoi se pun la cuptor sa se infiebinte foarte bine apoi se scot si se pune gemul asa fierbinte in ele. Se pune capacul si se pune la dunt intre paturi(eu asa pun )le scot de acolo dupa 2-3 zile cand s-au racit bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni