Gem de corcoduse si caise

de marcela1979 in Dulceata / Gem, 9 Aug 2011 | 5623 vizualizari

 

Am primit vreo 2.5 kg de corcoduse rosii si cam 1,5 kg de caise si am decis sa fac gem de corcodusr si caise. A iesit delicios.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg corcoduse fara samburi
  • 1 kg caise fara samburi
  • 1 kg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse si caise:

Cum se prepara gemul de corcoduse si caise:

Corcodusele se spala si se scot samburii. Caisele se spala si ele si se scot samburii. Se dau prin masina de tocat carne sau se fac cu blanderul ca si mine.

Intr-o oala cu fundul gros se pune compozitia si se pune la fiert pana mai scade din apa lasata ,la foc mic pe o plita. Cand a fiert pe jumatate se adauga zaharul si se mai lasa sa fiarba pana e gata. Se face testul cu picatura in apa sa nu se imprastie si atunci e gata.

Se spala borcanele se usuca si se pune dulceata calda in ele. Sub fundul borcanului se une lama unui cutit sa nu crape. Se infileteaza capacele bine si se pune intre paturi pana a doua zi sa se raceasca. Apoi se pun borcanele in camara.

Mie mi-au iesit 6 borcanele cu gemul de corcoduse si caise si inca un pic de gustat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

19.08.2011, 12:42

ce combinatie minunata..................

marcela1979 1

19.08.2011, 12:52

intradevar medi e foarte buna

marcela1979 1

19.08.2011, 12:53

multumesc miuta,luk,diva, mena,mamaie,ionela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!