Gem de gutui

de Julie in Dulceata / Gem, 19 Noi 2011 | 7812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui,
  • 700 g zahar,
  • 400 ml apa,
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se spala, se curata de coaja, se rad si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana cand se obtine un sirop legat. Se adauga gutuile si se continua fierberea. Gemul se fierbe mai intai la foc mare, apoi cand incepe sa scada, se micsoreaza focul si se amesteca mai des, deoarece are tendinta sa se prinda de fundul vasului. Timpul fierberii poate fi de la 35 - la 45 minute. Atunci cand gemul este bine legat si capata culoare rosiatica, se pune fierbinte in borcanele sterilizate inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

lacrimioara 1

20.11.2011, 17:07

mmmmmmm ce bun si ce bine arata

Lau 1

20.11.2011, 21:29

place

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui