Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 9 Sep 2018 | 3899 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac gem din acest soi de piersici. Ne-au placut tare mult fructele servite ca atare si am zis sa incerc sa fac si gem din ele. A iesit minunat de aromat si de bun! Ca si consistenta este foarte fin, ca un piure, dar deosebit de aromat. 

 

INGREDIENTE

  • 5 kg piersici plate
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici plate (piersici paraguayos):

Se spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore.

Se scoate oala de la rece, se adauga zeama de lamaie si se pune oala pe foc. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand. 

Eu speram sa ramana bucatile de piersici asa mai intregi dar, pe parcurs, am observat ca s-au decojit si aveau si niste firicele ca atele, neplacute la gust. Asa ca am hotarat sa le dau prin sita, ramanand doar cojile si acele fire in sita. 

Se pune din nou pe foc gemul rezultat in urma strecurarii si se lasa pana se obtine consistenta dorita. Se toarna in borcane sterilizate, se capacesc si se pun in paturi la caldura, dupa care se depoziteaza in camara.

Este grozav de bun mai ales folosit la clatite, waffe, gofre, etc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gustul fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici plate (piersici paraguayos)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Merisor 1

10.09.2018, 08:31

Bun gemul de piersici! Yummy!

miki_a 1

11.09.2018, 07:14

Interesant!

Ancutsa 1

11.09.2018, 07:59

Foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie