Gem de prune

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 13 Oct 2011 | 4914 vizualizari

 

Continuam sirul proviziilor pentru iarna :).

 

INGREDIENTE

  • 10 kg prune bine coapte
  • 3 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Spalam bine prunele. Le curatam de samburi. iar apoi le dam pe masina de tocat sau in robot. Amestecam prunele tocate cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda.

Fierbem gemul pana incepe sa iaba consistenta dorita. Eu l-am fiert cam 4 ore, pe foc cu lemne. Ca sa testam consistenta punem cu lingura cateva picaturi de gem pe o farfurioara. Lasam sa se raceasca si daca nu curge cand inclinam farfuria, inseamna ca a fiert destul.

Luam gemul de pe foc si il punem in borcande spalate si sterilizate. Capsam si intoarcem borcanele pe capac. Le invelim intr-o patura si le lasam pana cand s-au racit (de obicei pana a doua zi).

Dupa ce s-au racit le depozitam in pivnita sau camara si asteptam cu nerabdare sa vina iarna :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]