Gem de smochine

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 9 Sep 2020 | 4822 vizualizari

 

Nu sunt fan smochine, am mancat, dar nu ma dau in vant dupa ele. Anul asta ''a plouat'' cu smochine, ca in nici un an de cand ma stiu eu ca avem smochin. Asadar si prin urmare mi-a trimis sora cea mica o galeata de 10 kg plina ochi cu smochine,  a zis ca ea e satula sa mai faca, sa mai fac si eu....:)))))))))))))) Ma declar super multumita, nu ma asteptam sa-mi placa asa mult acest gem.

 

INGREDIENTE

  • cca 10 kg smochine
  • 2 kg zahar
  • 800 ml apa
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine:

De data asta am scapat de cules, le-am primit gata culese. Mai intai au trecut prin sedinta foto, ca nu ma pot abtine, apoi le-am pus la spalat, le-am taiat coditele si le-am asezat intr-un tuci incapator, am pus zaharul peste ele si le-am lasat pana dimineata.

Dimineata le-am taiat pe din doua, unele au ramas si intregi, apoi am turnat apa si am pus tuciul pe foc, mai intai la foc iute, sa inceapa sa fiarba, apoi la foc domol, pana au scazut suficient, cat sa aiba consistenta unui gem. Foarte frumos a iesit gemul, aproape toate jumatatile au ramas intregi.

Am dat tuciul de pe foc, am pus gemul in borcanele sterilizate, mi-au iesit 15 borcane de 400 g, le-am capacit apoi le-am acoperit cu o patura si le-am lasat sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de smochine cu pere