Ghebe in sos de vin alb cu busuioc

de Dya Daniela Andrei in Pui, 23 Oct 2013 | 6597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ghebe proaspete
  • un piept de pui potrivit
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 fire de ceapa verde
  • o legatura de marar
  • cateva fire de busuioc (uscat)
  • sare dupa gust si un praf de pudra de ardei iute
  • 2-3 linguri cu pasta de rosii/suc/bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe in sos de vin alb cu busuioc:

Taiem pieptul de pui in bucatele mici si il punem la prajit, pana se rumeneste usor. Adaugam ghebele (spalate bine si scurse inainte), condimentam dupa gust si le lasam cat sa se patrunda suficient. Adaugam apoi ceapa tocata marunt, usturoiul si ardeiul iute, turnam vinul alb si acoperim vasul pentru a lasa totul sa fiarba inabusit. Cand acesta din urma s-a evaporat, adaugam busuiocul si pasta de rosii si mai lasam 5-10 minute la foc mic. Le servim presarate cu marar proaspat tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe in sos de vin alb cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu