Ghiveci

de Dya Daniela Andrei in Pui, 19 Iun 2013 | 4567 vizualizari

 

Personal, prefer sa pregatesc ghiveciul cu legume proaspete. Insa cum cererea a fost de o combinatie cu ghiveci din comert, m-am conformat desi nu sunt deloc adepta acestuia. Cica are el un gust special, dar mie nu imi place! :D

 

INGREDIENTE

  • 8 aripioare de pui
  • un borcan de ghiveci (cumparat)
  • o bucata de telina
  • 3-4 cartofi noi
  • 2 rosii mari
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 pastarnac
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • sare dupa gust
  • o mana de pastai
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • 2-3 castraveti murati/la otet
  • optional: 2 linguri cu suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci:

Rumenim usor aripioarele de pui, peste care adaugam legumele taiate mai mare. Le lasam sa se patrunda usor (intr-o cratita acoperita) la foc potrivit si fara a le amesteca pentru a nu se sfarama. Punem apoi ghiveciul si sucul de rosii amestecand usor, potrivim de gust cu sare si lasam sa fiarba pana ce sosul se leaga suficient. Dupa ce luam cratita de foc presaram verdeturile dupa bunul plac.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu carne de pui