Ghiveci de legume

de Lorra in Mancaruri de post, 29 Iul 2014 | 6278 vizualizari

 

O mancarica plina de culoare si savoare pregatita in vasul Zepter.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi
  • 3 ciuperci champignon (mari)
  • 3 cepe
  • 3 rosii
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 1 ardei capia
  • 1 morcov
  • 1 leg patrunjel
  • sare, piper
  • putin ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

 In vasul Zepter se pune putin ulei in care se caleste ceapa tocata marunt si ciupercile, cand s-au inmuiat se adauga morcovul taiat feliute subtiri apoi se pune si ardeiul gras si cel capia tocat cubulete. 

 Legumele se calesc la foc mediu spre mic cu capacul asezat la oala, pana ce acul indicator ajunge la jumatatea zonei verzi.

 Intre timp se curata si taie cubulete cartofii si dovleceii, se adauga in oala si se pune apa fierbinte cat sa acopere putin legumele.

 Rosiile se oparesc,  decojesc si se toaca apoi se adauga la mancare.

 Se lasa pe foc cu capacul pus inca 10 min. iar la final se presara patrunjel tocat si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

 

TIPS-URI

1

Se poate toca si presara marar in loc de patrunjel.

2

Si vinete taiate cubulete se poate adauga la aceasta mancarica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]