Ghiveci sârbesc cu pui

de danakarin in Mancaruri cu carne, 22 Sep 2013 | 13037 vizualizari

 

Acuma ca sunt ardei si roșii din piața, m-a apucat pofta de un Lecso sau ghiveci sârbesc.
Am înlocuit cârnații cu pulpe de pui.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 8 ardei
  • 3 cepe
  • 5 roșii mijlocii
  • 100 g de orez
  • sare piper
  • boia
  • 50 ml de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci sârbesc cu pui:

Spălăm și mărunțim ardeii, roșiile, curățam și tăiem ceapa peștișori, spălăm carnea, o zvântăm, tăiem  pulpele de pui in doua bucăți, frecăm bucățile cu sare, piper, boia, le prăjim pe ambele părți in ulei fierbinte.

Le scoatem, si in același ulei călim ceapa tăiată pestisori, când s-a înmuiat bine, adăugăm ardeii, lăsăm vreo 10-minute mestecând din când în când, adăugăm orezul si după ce s-a ingălbenit ușor, o ceașcă mare de apă. Adăugăm roșiile felii, sare, piper, punem pulpele deasupra și dăm totul la cuptor cam 45 de minute, la 160 de grade.

Pulpele trebuie să fie rumenite iar ghiveciul consistent, fără prea multă zeamă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci sârbesc cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]