Glazura regala (royal icing)

de Mitinita in Dulciuri, 13 Dec 2011 | 9179 vizualizari

 

Este o glazura foarte buna, perfecta pentru decorat fursecuri, biscuiti si se pare ca o poti folosi si la torturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri,la temperatura camerei - ouale erau de marime mijlocie
  • 330 grame de zahar pudra din comert (s-ar putea ca am mai adaugat vreo 2 linguri in plus)
  • 2 lingurite de suc de lamaie sau lime (am folosit lime)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura regala (royal icing):

Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate, fara urma de ulei, altfel nu se va intari glazura.

Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic, altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider, se va inmuia.

Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.

 

TIPS-URI

1

Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura regala (royal icing)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

Mitinita 1

14.12.2011, 10:36

monike,adauga mai mult zahar pudra si atunci va fi mai groasa glazura . Dar nu situ sa-ti spun cum poti sa faci ornamente. Eu stiu de ornamente din zahar sau bezele.

RuxyRux 1

14.12.2011, 11:01

Miti eu nu fac dintr-o cantitate fixa neaparat....uite aici am inlocuit sucul de lamaie cu suc de rodie...acum depinde de ce ma inspira..Pup cu drag

http://www.bucataras.ro/retete/inimioare-aromate-17582.html

ionela2682 1

18.12.2011, 13:36

si eu fac asemenea glazura ..dar mai adaug si o lingura de amidon!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]