Gnocchi

de Miha in Paste, 1 Feb 2010 | 7665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  • 30 g faina
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura ulei
  • sare si piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se lasa sa se racoreasca apoi se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat omogen, dar lipicios.

Pe masa bine infaina se formeaza rulouri subtiri, putin mai groase decat un deget. Apoi se taie in bucati mici de cca 3 cm.

Cu spatele furculitei apasam pe fiecare bucatica de aluat, astfel incat sa capete aspect de melcisori.

Se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata se ridica la suprafata.

Se scot cu o spumiera si se servesc cu sosul dorit.

Noi i-am servit simpli, presarati din abundenta cu cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rigatoni arrabiata