Gnocchi cu gris alla romana

de geoline in Paste, 9 Mar 2015 | 5112 vizualizari

 

Am mancat asa ceva la o cunostinta si cum mi a placut atat de mult, i am cerut reteta si am incercat o si eu. Am scris gnochhi cu gris pentru ca stiu ca gnochhi se fac si cu cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 250 g gris
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 120 g parmezan
  • sare
  • nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu gris alla romana:

Se pune laptele la fiert cu sare, nucsoara si 50 g unt. Cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie. Se fierbe aprox 20 minute pana cand grisul se ingroasa bine. Se ia de pe foc si se adauga imediat galbenusurile si 80 g parmezan.

Ungem tava de la cuptor cu ulei, rasturnam grisul fierbinte si il nivelam cu mana intr un strat de pana la 1 cm grosime. Il lasam sa se raceasca, apoi taiem cu un pahar gnochhi. Se aseaza gnochhi intr o tava unsa cu unt, usor suprapusi, deasupra se pune parmeznul ras ramas. Restul de unt il topim si il turnam in fir peste gnochhi. Se da tava la cuptor pentru 20 minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu gris alla romana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla