Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori

de T I M E A in Paste, 24 Oct 2013 | 7817 vizualizari

 

Mie imi plac mult de tot pastele astea din cartofi, sunt moi, pufoase, satioase si cu sosul acesta merg perfect pentru un pranz rapid.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr gnocchi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei verde
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr carnaciori subtiri afumati
  • 1 lingura faina
  • 500 ml suc de rosii de casa
  • 3-4 catei de usturoi
  • busuioc verde
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori:

Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar dovlecelul il dam pe razatoarea mare.

Punem ceapa si ardeiul la calit intr-un wok in care am incalzit  uleiul de masline pt 1-2 minute, apoi adaugam dovlecelul stors de apa si calim 3-4 minute.

Punem carnaciorii taiati rondele subtiri si lasam sa se caleasca putin. Adaugam o lingura de faina si amestecam bine apoi turnam treptat sucul de rosii, amestecand pana turnam toata cantitatea.

Lasam sa fiarba cateva minute apoi saram si piperam dupa gust si  punem usturoiul si busuiocul tocate marunt. Lasam sa fiarba inca aprox 10 minute pt a se amesteca bine toate aromele apoi luam de pe foc si mai adaugam putin busuioc tocat.

Pastele le punem la fiert in 4 l de apa cu putina sare. Cand se ridica deasupra sunt fierte.

Strecuram pastele si le trecem pe sub un jet de apa rece apoi le punem intr-un vas peste care turnam sosul.

Servim cald.

TIPS-URI

1

Daca folositi o pasta de rosii mai groasa nu e nevoie sa adaugati faina

2

Se poate servi cu parmezan ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tortellini si gnocchi cu sos alb