Gnocchi cu sos de rosii si praz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2014 | 3768 vizualizari

 

INGREDIENTE

Gnocchi:

  • cca 300gr. faina alba
  • 1 ou potrivit
  • cca 500 gr. carofi fierti in coaja si dati pe razatoare

Sos:

  • 1 fir de praz
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de zahar
  • marar verde tocat

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos de rosii si praz:

Intai preparam gnocchi, dupa cum urmeaza:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Adaugam 1 ou potrivit si faina, amestecam/framantam foarte bine si obtinem un aluat lipicios din care vom rupe bucatele dupa marimea preferata, le modelam in forma dorita,si le fierbem in apa cu sare pana se ridica la suprafata.

Le scurgem de apa in care au fiert si le lasam la scurs pana preparam si sosul:

-spalam prazul,il taiem rondele subtirele pe care le calim in 3 linguri de ulei;

-adaugam 1/2 cutie rosii pasate, 1 lingurita de zahar, sare si piper dupa gust (fierbem la foc mic cca 10 minute);

-adaugam in sosul obtinut ghocchi scurse, amestecam, presaram marar verde si servim!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi parisiene cu sos bechamel