Asta-i reteta direct de la ea de-acasa din Italia asa ca am zis de ce nu, dar atata am muncit la ea ca pan-la anu' sigur n-o mai fac.
Pentru Gnocchi:
Pentru sos:
Fierbem cartofii in apa cu sare si apoi cand sunt moi ii strecuram de apa si ii pisam ca la piure.
Ii lasam sa se raceasca si apoi adaugam faina sarea si oul. Framantam un aluat moale vreo 4-5 minute pana cand devine un intreg.
Impartim aluatul in bucati pe care le facem "mingiute". Fiecare "mingiuta" o intindem intr-un tubulet de 1.5 cm grosime si taiem gnocchii cam de 1 cm fiecare. Ii lasam sa se usuce pe un prosop aproximativ o ora, desi nu este necesar. Se fierb in apa clocotita insa nu toti deodata, ci pe rand. Sunt gata cand se ridica la suprafara apei.
Sosul: Calim usturoiul tocat in putin ulei , insa sa nu se arda. Adaugam rosiile, sarea si piperul si boiaua iute si lasam la foc mic 10 minute. La sfarsit adaugam busuiocul si acoperim cu un capac pana sunt gata gnocchii.
Se pot servi si cu cascaval deasupra, insa eu am pus telemea si au fost foarte buni!
Sa aveti pofta!