Gogonele in saramura

de ionix in Muraturi, 24 Oct 2009 | 11739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogonele
  • 3-4 mere
  • 3 gutui
  • 1 hrean
  • o telina cu tot cu frunze
  • foi de dafin
  • marar uscat
  • boabe de piper, boabe de mustar
  • 2 morcovi
  • circa 2 litri jumatate de apa
  • o lingura cu varf cu sare pentru muraturi la 1 litru de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele in saramura:

Se spala bine gogonele si se aseaza in borcan. Printre gogonele se pune telina, frunze de telina, morcov taiat rondele, cate un mar intreg in fiecare borca,  felii de gutuie si hrean.

Din apa, boabe de piper, boabe de mustar, sare si foi de dafin se face o saramura.

Saramura se toarna fierbinte peste gogonele. Deasupra se pun frunze de telina si  marar uscat. Se lasa borcanul descoperit cam o zi si apoi se leaga la gura.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogonele in saramura