Gogonele murate

de mimmi in Muraturi, 27 Aug 2010 | 60866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gogonele
  • sare mare 1 lingura
  • apa 550 ml
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • 3-4 frunze de visin
  • marar
  • 1 hrean
  • 2 frunze de dafin
  • frunze de telina
  • 1 ardei iute
  • cimbru
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate:

se pun frunze de telina,cimbru,1 frunza de dafin,2 frunze de visin,marar,2-3 bucati de hrean curatat.
Se pun gogonele si ardeiul iute.
Pe deasupra se pun frunze de visin,1 frunza de dafin si hrean.
Se pune apa la fiert cu boabe de mustar si de piper cu 1 lingura de sare,cand a fiert se pune peste gogonele si se lasa cam 20 de minute pana intra apa in ele,dupa care se toarna si restul de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

gogonica 1

11.11.2010, 22:07

Salutare am si eu din pacate urmatoarea problema:
Am pus gogonele(verzi) in saramura la murat. Am fiert apa cu sare si am turnat in borcane.
Reteta folosita:
-borcane de 3 L
-1 lingura de sare grunjoasa cu iod la 1 litru apa.
-hrean
-piper
-1 ardei (iute)
-foi de dafin
-ceapa
-usturoi
-marar
-cimbru

Gogonelele, care nu plutesc in borcane, au stat inchise cu capac la "cald" (camera neincalzita) 4 saptamani (lipsa camara).
Din pacate desi au ramas tari si miros f. bine, la toate borcanele gogonelele au facut sub coaja niste puncte albe
dupa 1-2 saptamani de cand le-am pus. Punctele albe se pot taia cu cutitul si totul e ok (nu sunt superficial pe exterior, nu se duce la spalare).
Compozitia acestor "puncte albe" este un lichid alb. Sa fie mucegai? In rest gogonica are gust f. bun.
Care insa sa fie explicatia pt. a nu pati in viitor la fel? Sarea cu iod? Mararul verde?
Multumesc.

suzeta 1

03.10.2011, 12:10

e posibil sa fie sarea cu iod,eu nu pun nuciodata sare iodata la muraturi,in general.Exista pe piata sare neiodata,la pungi de 3 kg,randul viitor poate pui cu sare neiodata,succes !!!

babi5 1

31.08.2013, 08:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in otet