Gogonele murate in saramura

de vasimur in Muraturi, 28 Sep 2017 | 35625 vizualizari

 

Gogonelele murate în saramură sunt foarte gustoase.
 
Din ingredientele de mai jos au rezultat 6 porții (4 găletuse de ~1 kg și 2 borcane de 3 l). 

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogonele
  • 1 țelină cu frunze
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 legătură hrean
  • 5 linguri sare mare neiodată
  • 5 l apă
  • boabe de piper (facultativ)
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 legătură de mărar uscat
  • 1 legîtură de cimbru uscat
  • 1-2 ardei iuți
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate in saramura:

Se spală gogonelele și ardeiul iute și se pun la scurs.

Între timp se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul se taie fâșii pentru ca să se poată strecura printre gogonelele pe care le-am pus deja în recipiente.

Dacă se dorește, morcovul poate fi tăiat rondele. Deasupra se pun frunze de țelină, mărar și cimbru.

Pentru saramură se pune o lingură rasă de sare mare neiodată, la 1 l de apă. Într-o oală am pus 5 l de apă la fiert și am adăugat sarea ca să se dizolve.

Se pune saramura călduță peste gogonele și se lasă să se răcească. Dacă nu ajunge saramura se mai prepară.

A doua zi, se completează cu saramură, dacă este cazul, se închid ermetic recipientele cu gogonele și se dau la cămară.

TIPS-URI

1

Alegeți gogonelele de mărime potrivită și ușor gălbui.

2

Folosiți doar sare mare, neiodată pentru că în caz contrar, murăturile se pot înmuia.

3

Puneți saramura călduță peste gogonelele așezate deja în recipiente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

tina58 1

17.10.2017, 12:50

Pentru MIGUELITOS : sare neiodata pentru muraturi se gaseste la comerciantii care au chioscuri, magazine in incinta pietelor mari.

tina58 1

17.10.2017, 12:56

Eu am pus intotdeauna gogonelele la saramura in combinatie cu alte legume gen conopida, castraveti, pepenasi, ardei cornu' caprei, varza rosie etc. La anul cred ca voi incerca si eu sa pun un borcan numai cu gogonele ca sunt curioasa sa vad ce gust au asa.

IonelBonda71 1

19.09.2019, 05:24

Pai maistore Vasimur, nu le pritocesti?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari cu conopida in propria saramura