Gogosari in otet ( la rece)

de alilianaa in Muraturi, 4 Sep 2013 | 19064 vizualizari

 

Este o reteta pe care o folosesc de ceva timp...

 

INGREDIENTE

  • 8,5 kg de gogosari sparti in sferturi sau jumatati
  • 900 g zahar
  • 8 linguri sare
  • 1 l otet
  • piper boabe,
  • mustar boabe,
  • 3 morcovi
  • 2 teline ( frunze si radacina)
  • foi dafin
  • usturoi- 6 graunti
  • un plic conservant.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet ( la rece):

Gogosarii se spala, se curata de cotoare si de alte parti vatamate si se pun  intr-un vas mai mare ( in cazul meu, o cratita mare). Din sare si zahar se face un amestec in uscat si se pune peste gogosari. Se amesteca sa fie cuprins tot gogosarul. Se lasa 24 ore. Intre timp gogosarii isi vor lasa propria zeama. 

Se spala recipientele pentru a-i depune. Se curata morcovii, telina, se portioneaza. Se curata usturoiul. Se aseaza gogosarii si ingredientele dupa inspiratie. Eu prefer ca la fundul borcanului sa fie tije si frunze de telina.

Peste solutia rezultata in urma topirii zaharului cu sarea se pune otet si conservant si se pune peste gogosari. Borcanele se leaga la gura si se depun in camara la racoare. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet ( la rece)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

diaconta 1

04.09.2013, 22:22

o reteta asemenatoare folosim si noi

alilianaa 1

05.09.2013, 07:37

Dia

rahau_constantin 1

13.10.2013, 08:25

Sunt foarte gustosi! Multumim pentru reteta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina