Gogosari intregi in otet

de delia64 in Muraturi, 6 Mar 2013 | 22137 vizualizari

 

O muratura buna si aspectuoasa ,nu trebuie sa lipseasca din camara unei gospodine .
Usor de preparat , gustoasa alaturi de fripturi , tocanite .
Reteta o am de la mamica mea draga .

 

INGREDIENTE

  • 6 kilograme gogosari mari si sanatosi
  • 5-6 radacini de hrean
  • 1,500 otet de 9 grade ,eu folosesc 'Regal'
  • 3 litri apa
  • 5 linguri sare[ pentru muraturi ]
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri zahar
  • 5-6 foi de dafin
  • 0 lingura boabe de mustar
  • 20 -25 boabe de piper negrU
  • 3-4 legaturi de frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari intregi in otet:

Gogosarii se spala se crapa in forma de x pentru a vedea daca sunt sanatosi .

Se aseaza in borcane curate si sterilizate in prealabill.

Printre  gogosari pun bucatele de hrean si boabe de mustar, frunze de telina .

Se pune apa intr-un vas pe foc , se adauga sarea si cand s-a topit  se pune zaharul ,mierea , otetul,piperul , foile de dafin . Cand  da in clocot , turnam solutia peste gogosarii  din borcane [trebuie pus ceva metalic sub borcane  pentru a nu se sparge ].

Deasupra gogosarilor punem frunze de telina  si le capsam .

Se  aseaza in casete acoperite cu paturi [ dunst uscat] ,pana a 2 zi cand s-au racit .

Se depoziteaza in camara .

 Este o muratura foarte buna  .

 

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Zeama de pe gogosari se poate folosi la acritul ciorbelor , le da un gust deosebit dulce acrisor .

2

Mierea de albine da un gust placut si un luciu gogosarilor .

3

Frunza de telina da un gust deosebit muraturii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari intregi in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mena29 1

07.03.2013, 12:30

Eu nu i-am pus niciodata intregi,doar curatati de samburi.Cred ca sunt foarte gustosi

delia64 1

07.03.2013, 13:21

Dora

delia64 1

07.03.2013, 13:23

Mena 29 incearca ca iti vor placea cu siguranta , sunt nemaipomeniti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari murati