Gogosari si conopida in otet

de oanapl in Muraturi, 30 Sep 2017 | 7156 vizualizari

 

Am pregătit această rețetă după rețeta de gogoșari în oțet, dar având o cantitate mai mare de gogoșari și având în plus conopida, am mărit cantitatea de lichid. Mi-au rămas 300-400ml din compoziția lichidă.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg gogoșari
  • 1 conopida medie (800g după ce am curățat-o)
  • 1,5 litru oțet de vin (concentrație acetică de 90g/l)
  • 3 litri apă
  • 4 lingurițe zahăr tos
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • frunze de dafin
  • piper boabe
  • 4 linguri de sare mare, neiodată
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida in otet:

Alegi gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Îi speli, îi ștergi cu un prosop de hârtie, îi feliezi în patru (sau mai mult) după care îi cureți de cotoare, semințe și șuvițele albe.
Desfaci conopida în buchețele, o speli și o scurgi de apă.
Într-o oală mare pui la fiert: apa, oțetul, zahărul, uleiul, sarea, frunzele de dafin și piperul.
După un prim clocot, pui conopida și o lași 2-3 minute la opărit, apoi pui treptat 20-25 felii de gogoșari la opărit și îi lași câte 2-3 minute, întorcându-i pe ambele fețe. Veți observa că gogoșarii își schimbă puțin culoarea și se înmoaie. Atunci îi scoți cu o paletă și îi pui într-un vas curat, la răcorit.
Repeți această operațiune, până când opărești toate feliile de gogoșari. Pui feliile de gogoșari (fără a fi presate) în borcane curate, (de 800 ml, spălate și sterilizate în prealabil) alternându-le cu conopida. Deasupra pui bețișoare curate, opărite în apă clocotită în prealabil, pentru a ține feliile de gogoșari în oțet, să nu se ridice deasupra.
Torni oțetul peste gogoșarii feliați, înfiletezi capacele și îi pui în cămară (boxă), la un loc aerisit, curat și răcoros.

Mi-au ieșit 10 borcane de 800 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceapa murata