Gogosari si conopida murate pentru iarna

de Panacris in Conserve, 8 Oct 2012 | 42967 vizualizari

 

Iarna e lunga si grea, familia mare si mancacioasa;)

 

INGREDIENTE

  • Gogoşari 5 kilograme
  • Conopidă 2 bucăţi
  • Morcovi 250 grame
  • Ţelină rădăcină şi frunze 3 bucăţi
  • Hrean 5 bucăţi
  • Mărar uscat 100 grame
  • Condimente (boabe de muştar, coriandru, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru uscat) după gust
  • Usturoi 1 căpăţână
  • Frunze de vişin
  • Apă 2 litri
  • Oţet 500 mililitri
  • Zahăr 250 grame
  • Sare neiodată 150 grame
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida murate pentru iarna:

Gogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile.

Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Între timp se curăţă restul de legume. Se montează în borcane după gust, un strat de conopidă, un strat de gogosari opăriţi şi printre ei morcovi, ţelină (rădăcină şi frunze), mărar uscat, usturoi şi hrean. Deasupra se aşează câteva frunze de vişin. După ce s-au umplut borcanele cu legume, se toarnă lichidul fierbinte. Borcanele închise cu celofan se păstrează la rece în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida murate pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]