Gogosi

de Angelina_Elena in Dulciuri, 2 Oct 2011 | 6385 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cubulet drojdie(+100 ml apa calduta)
  • 4 lg zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lg smantana
  • 2 lg ulei
  • 350 ml apa calduta
  • 100 ml lapte caldut
  • un pliculet zahar vanilat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

 

Intr-un vas in care framantam punem faina,iar cubuletul de drojdie si cele 4 linguri de zahar le punem in mijloc.Adaugam 100 ml apa calduta,amestecam si lasam putin sa “creasca” drojdia(10-15 minute).Adaugam apoi galbenusurile si laptele caldut si framantam.Apoi adaugam pliculetul de zahar vanilat si apa(350 ml)putin cate putin.Se framanta foarte bine,pana cand aluatul nu se mai prinde de mainii.Cand aluatul este framantat bine,se adauga 2 linguri de ulei(pe marginea vasului),si se mai framanta pana cand vasul in care am framantat ramane curat pe margina.Aluatul se lasa la crescut,acoperit cu un prosop si o perna.Dupa ce a crescut,alutul se intinde pe masa de lucru(tapetata cu faina).Se intinde o foaie mai groasa(1 cm),se taie cu paharul si se mai lasa inca jumatate de ora la crescut.Dupa jumatate de ora se coc gogosile intr-o cratita cu ulei incins…

Pofta Buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]