Gogoşi cu gem de post

de botcrina in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 6376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg făină
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 cub drojdie
  • 1 cub margarină
  • 1 linguriţă coajă rasă de portocală
  • apă călduţă
  • gem pentru umplutură
  • 200 g zahăr tos pentru pudrat gogoşii
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi cu gem de post:

Într-un vas adânc punem făina şi facem o scobitură  la mijloc, în care fărâmiţăm drojdia, punem o linguriţă de zahăr şi puţină apă călduţă, apoi lăsăm să crească.

Când a crescut maiaua, adăugăm şi celelalte ingrediente până obţinem un aluat potrivit, pe care îl lăsăm la dospit.

Întindem o foaie din aluat umplem până la jumătate cu gem, după care împăturim peste partea umplută cealaltă parte ne umplută. 

Decupăm gogoşile cu un pahar, si le coacem în ulei încins, iar când s-au răcit le pudrăm cu zahăr tos sau zahăr pudră.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi cu gem de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine