Gogosi cu iaurt

de Adele in Dulciuri, 1 Sep 2014 | 7447 vizualizari

 

Daca tot ploua la mine azi ma apucat '' harnicia'' si am incercat sa pregatesc gogosile in alt mod si ma pot declara multumita chiar daca reteta bunicii mele ramane preferata :X

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina.
  • 1 ou.
  • 1 iaurt grecesc cu gust de vanilie.(170 gr)
  • 10 gr drojdie.
  • 6 linguri cu zahar.
  • 3 linguri de ulei.
  • 200 ml apa calda.
  • sare (o lingurita ).
  • 500 ml ulei pentru prajit.
  • Decor : zahar pudra + scortisoara.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt:

Intr-un vas punem faina ,sarea si zaharul ,amestecam cu o lingura dupa care punem oul si iaurtul ,intr-un pahar punem apa calda si drojdia ,dizolvam pine si turnam in vas ,amestecam si incepem sa framantam ,dupa care punem ulei si il terminam de framantat ,il acoperim si il lasam pentru 20-30 de minute la cald .

Cand aluatul creste il impartim in 2-3 parti,intindem cate o foaie si cu un pahar taiem cercuri,le lasam cateva minute dupa care le prajim in ulei bine incalzit,pe ambele parti.
Cand se mai racesc pudram cu zahar si scortisoara(daca va place) .

Pofta buna !!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Adele 1

01.09.2014, 23:06

Au fost deliciose au disparut foarte repede din farfurie

Lavinia 1

02.09.2014, 19:43

ce faine sunt

Adele 1

02.09.2014, 20:27

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]