Gogosi de post

de marianascarlat in Mancaruri de post, 9 Apr 2013 | 7026 vizualizari

 

Sunt la fel de bune ca si cele facute cu coca de cozonac!

 

INGREDIENTE

  • 3 ceşti de apă
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 1 ceaşcă de zahăr
  • 1 plic drojdie uscată Dr. Oetker
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1/2 kg făină zahăr pudră
  • ulei de floarea soarelui pentru copt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Într-un castron mare pentru aluaturi, drojdia se amestecă cu făina ca în instrucţiunile de pe plicul de drojdie. Într-o oală se amestecă apa caldă, uleiul, zahărul, sarea şi mirodeniile.Acest amestec se toarnă treptat peste făină şi se frământă, având grijă ca aluatul obţinut să fie moale. Se acopera castronul cu un prosop de bucatarie si lasă aluatul la loc cald să crească cam inca odata de cat este Dupa ce a crescut,se pune aluatul pe masa infainata si se  întinde o foaie groasa de 1 cm şi se taie cu un pahar gogoşele rotunde. Se mai lasă inca 15 minute să crească gogosile.

Se coc în ulei. Se pudrează cu zahăr farin.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se pot umple cu gem

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]