Gogosi innodate

de Miha in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 9127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 180 g iaurt
  • 7 g drojdie uscata
  • 450 g faina
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi innodate:

Mai intai facem o maia din 100 g faina, drojdia, 1 lingura de zahar si lapte cat sa iasa o compozitie omogena si moale. Se lasa la crescut la loc caldut, pana incepe sa faca basicute deasupra.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, apoi adaugam oul, restul de zahar, untul topit, vanilia,laptele ramas si faina cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat omogen si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.

Rasturnam aluatul pe masa unsa cu ulei si-l impartim in bilute. Fiecare biluta o intindem apoi sub forma de snur, de grosimea unui deget. Capetele snurului le innodam ( ca si cum am face un nod la o funda pentru o cutie de cadouri :)) ) , iar capetele le aducem dedesupt.

Lasam pe masa "noduletele" pana isi dubleaza volumul, apoi le prajim pe ambele parti, intr-un ceaun in ulei foarte bine incins.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi innodate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (10)

Sylvia 1

18.06.2010, 11:19

Foarte frumos le-ati innodat oferiti si la public ?

Miha 1

18.06.2010, 13:23

Oferim...oferim...

monak 1

24.11.2010, 18:06

arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]