Gogosi pufoase la cuptor

de CameliaR in Dulciuri, 13 Noi 2015 | 5565 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 80 g zahar
  • 220 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 7 g drojdie deshidratata
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt+scortisoara+zahar,ciocolata sau gem (pentru tavalit)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase la cuptor:

Pentru inceput facem aluatul pentru gogosi. Amestecam faina cu drojdia si o punem intr-un vas. In centrul ei adaugam oul batut, zaharul, coaja de portocala rasa, laptele usor caldut si 50 g de unt moale. Framnatam aluatul iar dupa ce se omogenizeaza, adaugam untul ramas si sarea. Framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipseste de maini. Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 90 de minute. Dupa ce a crescut aluatul, rasturnam compoztia pe masa de lucru pe care am presarat faina. Intindem cu sucitor iar apoi cu o forma rotunda ( eu am foloit o cana) decupam gogosile, si cu un dop decupam centrul gogosilor. Punem gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam la dospit aproximativ 40 de minute. (lasam un spatiu de 3-4 cm intre ele). Preincalzim cuptorul si le lasam la 200 grade C aproximativ 13 minute. Scoatem gogosile din cuptor si le lasam 3 minute sa se odihneasca iar apoi le ungem cu unt topit usor caldut si apoi le tavalim prin zaharul amestecat cu scortisoara. Eu le-am umplut cu nutella. Puteti sa le umpleti daca doriti cu ce crema doriti sau puteti sa le serviti ca atare. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu lasati gososile prea mult la cuptor. Cand s-au rumenit uniform, putem sa le scoatem din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

24.11.2015, 19:05

bune

mihaelar63 1

29.11.2015, 00:18

Le-am pus la favo !!!

CameliaR 1

29.11.2015, 10:44

Multumesc Miha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]