Gogosi pufoase si haioase

de Constelatialeu in Dulciuri, 29 Noi 2013 | 7006 vizualizari

 

Ia goagoasa neamule,floricica,dinozaurul,brontozaurul si tiranozaurul sunt haioase si pufoase inspirate de la Lavinia din gradina....

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g faina
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 cub drojdie Dr.Oetker -42 g
  • 50 g zahar brun
  • 1 zahar vanilat burbon
  • coaja de la o lamaie
  • 220 ml lapte
  • 3-4 linguri ulei
  • ulei pentru prajit cca 600-700 ml
  • zahar farin pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase si haioase:

Intr-un castron punem faina,40 g zahar brun,zaharul vanilat,coaja de lamaie,oul si galbenusurile.Separat amestecam drojdia cu 10 g zahar brun si diluam cu laptele,apoi turnam peste faina ,amestecand bine sa omogenizam toate ingredientele.Incepem sa framantam coca adaugand 3-4 linguri ulei si framantam cca 20 min,apoi lasam la crescut cca 2 ore.

Cad a crescut,intindem coca si cu ajutorul unei forme taiem gogosile.Mie imi plac formele ''fara forma'',imi place sa ma joc si asa am si facut.Mai lasam cca 20 min sa creasca apoi le prajim in ulei bine incins.Le scoatem pe un servet sa absoarba surplusul de ulei si apoi le tavalim prin zahar farin.

Sa aveti pofta !

TIPS-URI

1

cand am amestecat drojdia cu zaharul am pus si un pic de sare

2

laptele sa fie caldut

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si haioase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]