Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]

de mihaelar63 in Dulciuri, 14 Ian 2011 | 6727 vizualizari

 

Silvoitza se obtine din prune dejdiochate [ desfacute ] , fierte in cazan afara la foc de lemne . Se amesteca incontinuu ore bune{ 5-8 ] sa nu se prinda de fund . Este gata cand a scazut intratat incat linguroiul de lemn sta in picioare in silvoit . Nu se pune deloc zahar . Ca tips- se pun si cativa samburi de prune care vor da o aroma deosebita .
Eu am silvoita de la socra mea - sa o tina Dumnezeu sdanatoasa !.
Silvoita e dulce-acrisoara si este atat de aromata [ mai ales daca e din prune bistrite ]
incat daca faci clatite sau alte dulciuri , nu mai e nevoie sa pui , rom , vanile sau altceva . Aroma e asemanatoare cu cea de migdale .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi albi fainosi
  • 100 gr faina alba
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • silvoita
  • 200 gr stafide
  • 250 gr pesmet + 2 linguri ulei + zahar dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]:

  1. Cartofi se fierb in coaja , se zdrobesc cat sunt calzi si se amesteca cu faina , ulei,  zahar si un praf de sare .
  2.  Aluatul este lasat  20 min   la rece  [ se poate lucra mai bine ]
  3.  Se formeaza in palma niste mici placintele peste  care se pune o lingurita de silvoita . Eu am pus drept surpriza si cate o stafida uriasa !
  4.  Se modeleaza gombotii rotunzi si se fierb in apa clocotita . Sunt fierti cand se ridica la suprafata
  5. Cat fierb gombotii pregatiti pesmetul , se prajeste usor  in ulei pana devine auriu , se adauga si putin zahar - dupa gust .
  6.  Sunt deliciosi atat calzi cat si reci .

TIPS-URI

1

Acesti gomboti pot fi serviti in zilele de post .

2

Cine doreste poate sa puna un ou in compozitia de aluat si in plus 50 gr faina .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Teo 1

15.01.2011, 21:50

aroma a ajuns pana la mine !e o noutate si trebuie incercat !

mihaelar63 1

18.01.2011, 08:45

Mirela si Ancuta bineinteles ca primesc portie dubla , doar sunt insotite

lilik 1

15.06.2011, 01:52

iooooiii ce buni...bunica facea silvoita si ne aducea,dar nu am mancat de muuuulti ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune- gomboti, knedle