Gomboti (galuste) cu piersici

de rivka in Dulciuri, 3 Sep 2010 | 8298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru gomboti:
  • 500 grame cartofi(cca 4 cartofi potriviti ca marime)
  • 125 grame faina
  • 1 ou
  • 1 lingura plina varf unt
  • 3 linguri zahar
  •  piersici din conserva(compot)
  • jumatate lingurita scortisoara
  • pentru tavalit:
  • 100 grame biscuiti
  •  1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  •  apa cu sare pentru fiert gombotii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti (galuste) cu piersici:

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert.Cand sunt fierti se scurg de apa si se zdrobesc bine ca si pentru puree de cartofi.Se adauga lingura de unt topit, faina, oul si zaharul si se formeaza o coca .Aceasta coca se aseaza pe masa de lucru stropita cu faina si se ruleaza cu ajutorul mainilor un sul.Se taie sulul bucati cu ajutorul unui cutit, mie mi-au iesit 12 bucati din cantitatea data.

Piersicile scurse de sucul din comput se taie bucati potrivite, se stropesc cu scortisoara. Cu mainile umede cu apa rece se formeaza bilele(galustele) inauntru fiecarei bucati de aluat se pune o bucata de piersica si se formeaza bila.

In apa clocotita (cu sare) se aseaza gombotii astfel formati.Se lasa sa fiarba cateva minute, cand se ridica la suprafata sunt gata se mai lasa 2 minute maxim si se scot cu o paleta cu gauri.Se scot intr-un vas pe hartie absorbanta sa se scurga putin de apa.

Se prepara pesmetul de biscuti.Biscuitii se zdrobesc fin si se amesteca cu lingura de zahar pudra si lingurita de scortisoara.Se incinge o lingura de unt intr-o tigaie.Se aduauga amestecul de biscuiti si se lasa sa se prajeasca amestecand intruna sa nu cumva sa se arda. Fiecare galusca se tavaleste in acest amestec de pesmet de biscuiti si apoi se aseaza pe platou. Deasupra se toarna pesmetul de biscuiti ramas.

Se servesc calzi sau reci, ca atare sau impreuna cu iaurt sau smantana. Pofta buna! :))) :))) :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti (galuste) cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gem de piersici cu pepene galben