Gomboti (galuste) cu prune

de dakris in Dulciuri, 24 Sep 2012 | 13913 vizualizari

 

Pentru ca am tot vazut si auzit "galuste cu prune" peste tot, am zis ca trebuie sa fac si eu. E prima data cand le fac...am citit mai multe retete, le-am "compilat" si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 17-18 prune medii
  • 4 cartofi medii (aprox. 500 g)
  • 150 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 3 lingurite scortisoara macinata
  • 100 g pesmet
  • 3-4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti (galuste) cu prune:

Zaharul il amestecam cu scortisoara.

Prunele le spalam, le taiem pe o parte si scoatem samburii in locul carora punem zahar amestecat cu scortisoara.

Intr-o tigaie se pune pesmetul peste uleiul deja incins, se amesteca bine si il mentinem pe foc pana se rumeneste putin, apoi se lasa la racit, moment in care se adauga amestecul de zahar si scortisoara ramas dupa umplerea prunelor.

Cartofii se fierb si se paseaza. Cand s-au racit se adauga ouale si se incorporeaza faina. Va rezulta o coca lipicioasa care se modeleaza cu mainile bine infainate. Astfel, luam putin aluat, formam o bila in palme si o aplatizam; in mijloc se pune pruna care se “imbraca” in aluat rezultand o bila. Se aseaza pe o farfurie, tocator etc infainat.

Punem o cratita cu apa pe aragaz, cand incepe sa fiarba se scufunda galustele (nu le inghesuim in oala, le fierbem pe rand!). Cand se ridica la suprafata se scurg si se tavalesc prin pesmetul dulce cu aroma de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti (galuste) cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]