Gratar de porc cu piure de cartofi si sos de rosii

de Valclaudia in Porc, 8 Mai 2015 | 4753 vizualizari

 

INGREDIENTE

Gratar:

  • 1 bucata pulpa de porc (cca 700-800 g)
  • sare, ierburi de Provence si mix de piper dupa gust

Piure:

  • 1 kg cartofi
  • sare dupa gust
  • 1/2 pachet de unt
  • 1/2 cana lapte caldut

Sosul de rosii:

  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 lingurita rasa de zahar tos
  • sare, piper dupa gust
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar de porc cu piure de cartofi si sos de rosii:

Carnea se taie felii de grosimea unui deget,apoi se bate in folie de plastic cu ciocaanul de snitele.

Presaram dupa gust condimente si lasam cca 10 minute carnea acoperita, la rece sa se intrepatrunda aromele.

Incingem tigaia grill, asezam feliile de carne si le lasam la prajit pe ambele parti pana capata aspect de carne gatita la gratar.

Cartofii ii scuratam, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa, ii punem la fiert in apa rece cu sare si cand patrunde furculita usor in bucatile de cartofi ii scurgem de apa, adaugam untul si mixam la viteza mare a mixerului. Adaugam laptele caldut si mixam pana devine piureul spumos.

Pentru sos curatam ceapa, o spalam, o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei cca 3-4 minuete la foc potrivit.

Adaugam rosiile pasate, 1 lingurita de zahar tos, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic pana capata sosul consistenta dorita. Presaram verdeata tocata (marar) si amestecam.

Servim piureul cu carne gatita la tigaia grill si sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de porc cu piure de cartofi si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Antricot de porc cu legume la cuptor