De curând am primit o provocare de la Delik'at - un pachet de condimente naturale pentru retete speciale.
M-am tot gandit ce as putea sa gasesc, ce combinatii inedite ar putea pune in valoare savoarea acestora.
Imi plac gusturile exotice si felul in care se impletesc pe cerul gurii.
Carnea o speli sub jet de apă rece si o tai felii groase de cca 0,5 cm ( un deget). O bati putin cu ciocanul special, o condimentezi și o ungi cu uleiul de masline. O lași la rece 15-20 de minute.
Între timp incingi gratarul din fonta. L-am folosit deoarece asigura o preparare uniforma.
Cureți cartofii, ii tai cubulețe, îi condimentezi, îi așezi în tavă pe hârtie de copt si îi dai la cuptor ( preîncălzit ) pentru 30 de minute.
Când gratarul este încins, îl ungi cu slanina ( pentru ca să nu se lipească de el carnea) și așezi feliile de carne, pe care le prajesti 4 minute pe fiecare parte.
In acest timp prepari sosul: cureți ceapa si o toci mărunt, apoi o calești puțin în unt; adaugi boiaua, piperul, vinul și otetul balsamic și lași să fiarbă la foc mic, până când se leagă; adaugi ciocolată și amesteci continuu până când se încorporează complet.
Servești totul imediat.
Sa aveti pofta!