Gratin de cartofi cu carne

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 2 Apr 2016 | 3083 vizualizari

 

In franceza acest fel de mancare se numeste "Hachis parmentier". Este compus din vianda tocata (hachée) si piure de cartofi.
Numele lui vine de la Antoine-Augustin Parmentier - farmacist și agronom francez, unul dintre primii specialiști în nutriție, dietetică și igienă alimentară.
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/gratin-de-cartofi-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 350 g de carne de vita tocata
  • 300 g de carne de porc tocata
  • 800 g sos de rosii de casa
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • lapte pentru piure
  • 100 g cascaval ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi cu carne:

Curatati morcovii si taiati-i rondele.

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rondelele de morcov, carnea  si reveniti totul pana se evapora apa. 

Adaugati sucul de rosii, bulionul diluat intr-un pahar cu apa si ierburile.

Puneti sare, piper si lasati sa fiarba la foc potrivit 15-20 minute.

Scoateti ierburile(frunza de dafin).

Se curata și se taie cartofii in bucati.

Se pun la fiert in apă cu sare.

Se fierb 20-25 de minute pana cand intra varful cutitului in ei.

Se pun cartofii în castronul robotului cu un pic de apa de la fiert. Amestecati.

Adaugati laptele progresiv amestecand pana cand obtineti consistenta dorita de piure. Condimentati.

Incalziti cuptorul la 220°C.

In vasul pentru cuptor puneti compozitia cu carne.

Acoperiti cu piure si presarati deasupra cascaval ras.

Dati la cuptor pentru 20-25 de minute.

Serviti cald acompaniat de o salata verde.

Alta reteta asemanatoare : Parmentier de rata

 

TIPS-URI

1

reteta sos de rossi de casa aici: http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/02/sos-de-rosii-pizza-paste-carne.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

03.04.2016, 08:56

Bun

Rahela Velicu 1

04.04.2016, 12:34

CameliaR 1

04.04.2016, 15:12

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de rosii cu porumbei la ceaun