Gratin de vinete si dovlecei

de adnia in Mancaruri de legume, 3 Iul 2013 | 11382 vizualizari

 

De cum au aparut prin piete vinetele si dovleceii, parca numai asta imi doresc sa mananc. Desi stiu foarte bine ca inca nu au cum sa provina de pe la noi, si cu siguranta nu sunt cultivati in mod traditional, tot nu ma pot abtine sa nu-i cumpar. Ii spal totusi in apa cu putin bicarbonat, ca sa le scot chimicalele din coaja, cat de mult se poate (se stie ca apa alcalina este foarte buna in "scoaterea" pesticidelor din coaja fructelor si legumelor, dar in lipsa de asa ceva, bicarbonatul, fiind bazic, actioneaza ca adjuvant).

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 2 oua
  • 2 iaurturi mici
  • sare, piper, dupa gust (sarea iodata e ideala)
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de vinete si dovlecei:

Se taie dovlecelul si vanata in rondele, se sareaza pe ambele parti si se lasa la scurs pt. 15 minute. Se sterg cu un prosop de bucatarie si se aseaza alternativ intr-o tava tava unsa cu putin ulei. Separat, se pregateste compozitia pt. gratinat: ouale se bat cu furculita si se amesteca cu iaurt. Apoi se potriveste de sare si piper. Se toarna acest mix peste legume si se decoreaza cu cateva frunzulite de patrunjel/telina. Se da a cuptor pana se rumenesc usor, iar gratinul este ferm (cca 20 min). Se lasa la racorit, iar cand ajunge la temperatura camerei se portioneaza frumos.

Se serveste caldut, eventual cu un sos de branza, ca atare, sau ca garnitura la friptura, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adnia 1

03.07.2013, 13:15

Cleme, ce bine de tine ca ai surse sigure! eu sunt oarecum reticenta in ceea ce priveste marfa din piete..dar asta e, ce sa fac?

MotanLaOale 1

03.07.2013, 13:18

Rocsi 1

03.07.2013, 19:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)