Gratin frantuzesc

de Ligia Bxl in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2011 | 21698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • smantana
  • smantana lichida sau lapte
  • condimente(lavanda,oregano,cimbru,rozmarin,busuioc,marjolaine)
  • apa
  • cascaval
  • amidon
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • prosciutto sau kaiser
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin frantuzesc:

Se curata cartofii,se spala si taie rondele. Intr-un vas yena se freaca fundul acestuia cu usturoi, apoi se unge cu unt si se pun cartofii rondele nu chiar unul langa altul,petrecuti putin ca in foto. Se condimenteaza cu ierburi aromate si se presara putina sare si piper. Kaiserul sau prosciutto se taie marunt si se pune peste cartofi cate putin ca sa ramana si ptr celelalte straturi.

Se face apoi un sos din smantana lichida sau lapte cu putin amidon si cascaval ras, se amesteca bine si se pune peste cartofi apoi se mai pune un strat de cartofi , iar se condimenteaza si se pun iar plante uscate sare si piper si kaiser, apoi se pune din loc in loc cate o lingurita de smantana groasa, iar un rand de cartofi si peste restul de sos si condimente si se presara mai mult cascaval. Daca nu se foloseste lapte la final se adauga putina apa ca sa fiarba bine cartofii.

Se acopera cu o folie de aluminiu si  se da tava la cuptor sa se rumeneasca.Se serveste alaturi de o friptura si salata sau simpla.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu elvetian cu cascaval