Gribon (os de porc) afumat la cuptor

de Lau in Mancaruri cu carne, 13 Feb 2019 | 2586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de gribon (cca 1,5 kg)
  • 200 ml vin
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • cimbrisor
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 cana de apa
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 kg cartofi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gribon (os de porc) afumat la cuptor:

In tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora.

Intre timp curatam cartofii ii spalam si ii taiem in 6-8 depinde cat de mari sunt, adaugam in tava pe langa gribon.

Ceapa o tocam marunt, usturoiul pisat, adaugam peste cartofi, adaugam sucul de rosii si daca este nevoie mai adaugam apa cat sa acopere cartofi.

Dam tava la cuptorul incalzit cca. 60 min pana ce carnea se desprinde de os.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gribon (os de porc) afumat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]