Griskoch

de cristina1985 in Prajituri, 31 Ian 2015 | 5605 vizualizari

 

Este un fel de chec si se poate consuma si fara sirop (cui ii place mai uscat)

 

INGREDIENTE

  • Chec:
  • 4 oua
  • 100 g gris
  • 4 lg zahar
  • coaja de la o lamaie
  • ulei (pentru uns tava)
  • Sirop:
  • 400 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Griskoch:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se amesteca galbenusurile cu zahar si coaja de lamaie.Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai inainte, impreuna cu grisul.

Se unge o oala cu diametrul de 24 cm(sau tava) cu ulei si se torna compozitia. Se tine la cuptor pana se rumeneste.

Separat se face siropul din lapte cu zahar, si zahar vanilinat. Se pune pe aragaz pana fierbe.La sfarsit se adauga coaja de lamaie.

Cand blatul/checul este gata (fierbinte) se toarna siropul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Griskoch" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone