Guguluf aromat

de Valclaudia in Prajituri, 5 Oct 2014 | 5158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari de casa (sau 5 mai mici)
  • 4 linguri de zahar tos
  • 6 linguri faina proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 4 linguri apa tonica
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • zeama de la 1 limetta
  • 150 gr. curmale deshidratate taiate bucati
  • 1 lingura seminte se susan
  • 2 linguri zahar pudra pentru pudrat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aromat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Din albusuri+praful de sare,prin mixare la viteza mare obtinem o spuma ferma.

Din galbenusuri+zahar+praf de copt,prin mixare la viteza mare obtinem un amestec cremos in care vom adauga rand pe rand apa tonica, sucul din limetta,semintele de mac,bucatelele de curmale deshidratate.

Adaugam apoi albusurile spuma si faina proaspat cernuta, amestecam cu grija sa nu se lase, apoi ungem forma de guguluf cu  putin ulei si presaram semintele de susan.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Turnam in forma de guguluf aluatul, dam forma la copt pentru 30 min.

Facem testul cu scobitoarea.

Scoatem guguluful din cuptor,il rasturnam pe un platou, ilpudram cu zahar pudra.

Asteptam sa se raceasca complet, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]