Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide

de Ina in Prajituri, 23 Mai 2011 | 11452 vizualizari

 

Se anuntasera musafiri in mijlocul saptamanii si-am zis sa fac ceva rapid si bun ....

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu ulei
  • 5 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g miez de nuca , bucati 
  • 50 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom/ vanilie/ coaja de lamaie
  • ciocolata menaj, pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide:

 Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga pe rand, mixand bine dupa fiecare, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt, esenta ( fiecare de care doreste ).  

 Oprim o cana din compozitia obtinuta, pe care o vom amesteca cu doua linguri de cacao. 

 In restul compozitiei adaugam nuca de cocos si stafidele. 

 Ungem tava de prajitura cu ulei si o tapetam bine cu faina. Turnam compozitia alba, peste care punem , avand grija sa acoperim toata suprafata, si compozitia cu cacao. Cu o lingura sau furculuita invartim cu miscari circulare si de jos in sus compozitia de prajitura, pentru intercalarea celor doua culori . Presaram miez de nuca pe suprafata prajiturii  si dam la cuptor pentru circa 35-40 minute, la foc potrivit.

 Scoatem prajitura din tava si turnam deasupra ciocolata topita. Eu am pudrat-o si cu zahar. ( La decorat va descurcati voi .... sper, mai bine decat mine :P )

 

TIPS-URI

1

Daca obtii o compozitie vartoasa, poti adauga la mixare o cescuta de lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

LC 1

06.04.2012, 00:35

ce guguluf apetisant....

alexandra82 1

19.11.2013, 11:21

am vrut sa fac reteta ...mi s-a parut apetisanta .....dar pe masura ce faceam mi-am dat seama ca nu va iesi. intrebarea e: lipseste ceva din ingrediente? e prea multa nuca de cocos? dupa ce am pus nuca de cocos s-a betonat si de abia am pus-o in forma ...

Ina 1

19.11.2013, 12:33

Alexandra, imi pare rau de rateul tau, dar daca am scris asa, asa am pus. Problema poate fi de la marinea oului ( eu pun oua mari, de curte ) si de la lingurile de faina ( aici nu trebuie cu varf, doar rase ).Pe de alta parte, consistenta fainii difera in functie de tipul ei si chiar nu mai stiu ce faina am folosit in 2011 ( tip 000, 650, 450, etc. )
Asa cum la o mancare gatita trebuie sa gusti ca sa-ti dai seama daca e suficient de condimentata ( niciodata nu pui cat scrie intr-o reteta, pentru ca gusturile difera ), tot asa, la aluaturi trebuie sa adaugi putin cate putin din ingrediente, nu tot odata, pentru ca nu toti folosim acelasi tip de ingrediente, de aceeasi consistenta si marime ) Asta este si rostul imaginilor intermediare: ca sa vedem, in anumite etape, cam cum ar trebui sa arate preparatul pe care-l incercam.
Mult succes pe viitor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti II